RO | EN
NOU! Pardoseli pe baza de piatra Pardoseli sportive Pardoseli PVC Pardoseli rasini sintetice Pardoseli si echipamente locuri de joaca Mocheta ca pardoseala Reconditionare pardoseli Unelte si echipamente Romus

 

EUROFLOOR PU CEM de la Eurostep

- sunt sisteme de pardoseli formate din 4 sau 5 componente ce au la baza o rasina poliuretanica speciala (Heavy Duty Polyurethane), un intaritor modificat si o serie de mixturi active.
Cele mai mari avantaje pe care le are un beton poliuretanic EUROFLOOR PU CEM sunt rezistenta impotriva socurilor termice, rezistenta chimica foarte mare, dar si rezistenta la impacturi mecanice puternice.


Datorita acestor proprietati, sistemul EUROFLOOR PU CEM se poate folosi pentru diverse aplicatii industriale si variate cerinte de productie.
In continuare vom aborda sistemul de pardoseli EUROFLOOR PU CEM din prisma urmatoarelor caracteristici :
- Rezistenta socuri termice
- Rezistenta chimica
- Rezistenta mecanica
- Regimul de mentenanta


A. Rezistenta socuri termice:
Prima conditie care trebuie evaluata pentru alegerea unei pardoseli EUROFLOOR PU CEM o reprezinta temperatura de exploatare. Acest aspect determina grosimea necesara a pardoselii, ceea ce poate limita numarul de finisaje corespunzatoare.
Spre deosebire de pardoselile epoxidice autonivelante, sistemele din mortar epoxidic cu nisip colorat sau sistemele clasice de poliuretan autonivelant, pardoselile EUROFLOOR PU CEM nu se inmoaie nici atunci cand se ajunge la temperatura de peste 130 grade.
O pardoseala EUROFLOOR PU CEM de 9 mm este perfect functionala in intervalul de temperaturi  -40 grade -  +120 grade. In concluzie, betonul poliuretanic se poate curata cu abur fara restrictii, suporta scurgeri zilnice de lichide fierbinti, suporta soc termic si obiecte fierbinti pe pardoseala.


Temperaturi de îngheţ:

Pardoselile de 4 mm se pot utiliza până la -15 ºC
Pardoselile de 6 mm se pot utiliza până la -25 ºC
Pardoselile de 9 mm se pot utiliza până la -40 ºC

Cand volumul de lichide ce se scurge pe pardoseala este mic probabilitatea de distrugere este de asemenea redusa. De exemplu, o cana de cafea la 90º C varsata pe o pardoseala din beton poliuretanic EUROFLOOR PU CEM SL de 4 mm nu va produce distrugeri, dar 1000 de litri de lichid la 90º, cu siguranta vor avea efect.

 

 

B. Rezistenta chimica:
Exista foarte putine substante chimice care pot degrada rapid o pardoselala EUROFLOOR PU CEM. Ca si exemplu, betonul poliuretanic EUROFLOOR PU CEM este rezistent la :
- Acid Lactic ( zer) conc de 85% la 60ºC
- Acid Acetic (otet) conc 50% la 20ºC
- Acid Oleic conc 100% la 60ºC
- Acid Citric (fructe) conc 60% la 20ºC
- Bere conc 100% la 20ºC
- Antigel conc 100% la 20ºC
- Benzina conc 100% la 20ºC, etc.


C. Rezistenta mecanica:

Pardoselile EUROFLOOR PU CEM au modulul de elasticitate relativa destul de mic ceea ce determina o rezistenta crescuta la impact puternic si socuri mecanice;
Nu se fisureaza cand accidental cad instrumente grele pe pardoseala;
Rezistenta crescuta la trafic cu mijloace de transport ce au roti metalice sau din diverse materiale dure ;
Rezistenta la abraziune si zgariere


Regimul de mentenanta

Pardoselile industriale EUROFLOOR PU CEM intrunesc in totalitate cerintele Normativelor Europene (EN) de curatenie si igiena pentru industria alimentara;
Utilizarea betonului poliuretanic marca Eurostep ofera suprafete dense si impermeabile pe intreaga grosime  Produsul EUROFLOOR PU CEM este inert, nebiodegradabil si impiedica dezvoltarea bacteriilor sau fungilor. Produsele EUROFLOOR PU CEM HF sau TF pot fi curatate eficient la standarde comparabile cu otelul inoxidabil.

 

Instalarea pardoselilor EUROFLOOR PU CEM
Pardoselile industriale EUROFLOOR PU CEM sunt destul de tolerante la umiditatea relativa a substratului pe care urmeaza a fi montate, motiv pentru care pot fi aplicate la doar 7-10 zile dupa turnarea unei placi de beton. Instalarea pardoselilor EUROFLOOR PU CEM poate fi facuta la scurt timp dupa aplicarea suportului din beton fara a necesita timp indelungat pentru uscarea placii din beton;
Dupa aplicare, la circa 24 ore, este practicabila pentru trafic pietonal;
Poate fi data in exploatare si productie la numai 36 de ore dupa aplicare;
Deci, rezulta un timp foarte scurt de instalare iar timpii de asteptare (neproductivi) sunt redusi la minim.

 

 

Puteti vizualiza mai jos un video explicativ al aplicarii betonului poliuretanic intr-un spatiu din industria alimentara, respectiv abator.

 

 

 

Tipuri de pardoseli EUROFLOOR PU CEM:


- EUROFLOOR PU CEM TF
- EUROFLOOR PU CEM HF
- EUROFLOOR PU CEM SL

 

EUROFLOOR PU CEM TF
Sistem de pardoseala cu profil predefinit format din 4 componente ce se poate realiza in grosime de 4-9 mm.
Temperatura de lucru:
- 4mm +600 C
- 6mm +700 C
- 9mm +1200 C
- Finisaj de la putin la foarte rugos
- Estetica si rezistenta la alunecare

 

EUROFLOOR PU CEM HF
Sistem de pardoseala format din 5 componente cu aspect de mortar, destinat pentru trafic foarte greu, aplicabil cu gletiera. Grosime > 6mm
Temperatura de lucru:
- 12 mm +1300 C
- 9 mm +1200 C
- 6 mm +700 C

- Finisaj putin rugos
- Rezistent la alunecare
- Posibilitatea alegerii grosimii in functie de cerintele de productie

 

EUROFLOOR PU CEM SL
Sistem de pardoseala format din 4 componente autonivelant aplicabil cu racleta cu dinti; destinat zonelor relative uscate. Grosime < 6mm
Temperatura de lucru :
- 4 mm +600 C
- 6 mm +700 C

- Finisaj lis

 

Folosite corect, pardoselile EUROFLOOR PU CEM (beton poliuretanic) au o durata de viata indelungata, chiar si in cazul in care sunt utilizate in medii industriale si de procesare foarte agresive.

 

Va invitam sa vizualizati galeria foto a uneia dintre lucrarile Indfloor Group realizate cu beton poliuretanic EUROFLOOR PU CEM TF si EUROFLOOR PU HF de la Eurostep.


 

Lichidare de stocuri