Pardoseli epoxidice

Pardoseli epoxidice

Pardoselile epoxidice sunt pardoseli tehnice deosebit de rezistente la solicitari mecanice si chimice (la trafic greu, la contactul cu factori de mediu sau cu produse chimice). Marele avantaj al lor este ca sunt igienice si foarte usor de intretinut.
Acest tip de pardoseli se fabrica din rasina epoxidica prin turnare, fiind autonivelante. Exista o mare varietate de pardoseli epoxidice decorative, cu textura lucioasa sau rugoasa, cu pelicula de protectie impotriva apei, s.a.m.d. Tipul de pardoseala epoxidica se va alege in functie de gradul de solicitare (redus, mediu sau inalt) si de cerintele estetice ale spatiului.

Gradul de solicitare se stabileste numai dupa o analiza atenta a urmatorilor factori:
• factori mecanici – nivelul de incarcare si de trafic, utilajele/masinile care vor circula pe pardoseala, gradul de frecare
• factori termici – temperaturile la care trebuie sa reziste pardoseala, gradul de umiditate
• factori chimici – substantele chimice cu care pardoseala va intra in contact (agenti de curatare, solventi, acizi, alte substante corozive)

– fabrici, hale de productie, depozite, garaje, service-uri auto, etc., fie ca este vorba de industria mecanica, micro-electronica, industria farmaceutica si chimica, industria alimentara (brutarii, abatoare, camere frigorifice, fabrici de prelucrare a laptelui, etc.);

– spitale sau alte spatii care trebuie dezinfectate des

-orice spatiu comercial sau public ce necesita o pardoseala care sa indeplineasca toate caracteristicile de durabilitate si robustete ale pardoselilor epoxidice (supermarketuri, cabinete medicale, scoli, spatii expozitionale, gari, aeroporturi, etc.).

Cateva caracteristici ale unei pardoseli indoor:

Avantajele pardoselilor epoxidice, pe scurt:
• antiderapante (pardoselile rugoase)
• anticorozive
• adezive
• ofera protectie electrostatica, lucru necesar in industria electronica
• robuste, rezistente la factori de mediu extremi (temperatura, umiditate, lumina, etc.)
• foarte usor de curatat (nu prezinta rosturi)

Cum se aplica o pardoseala din rasina epoxidica?
Rasina epoxidica se va aplica in strat continuu, cu o grosime de cel putin 3 mm. Daca solicitarile mecanice nu sunt mari se pot aplica straturi cu grosimi intre 1 si 3 mm. Cu cat grosimea stratului este mai mare, cu atat durata de viata a pardoselii este mai mare. Durata de utilizare a unei pardoseli din rasini sintetice este intre 3 si 10 ani, in functie de mediu si conditiile de exploatare. Suprafata de beton pe care se va aplica rasina trebuie sa fie curata si uscata.

Vezi proiecte cu pardoseli epoxidice