Pardoseli suprainaltate

Pardoseli suprainaltate sau pardoseli flotante

Pentru incaperile tehnice care dispun de cabluri care necesita acces periodic, exista solutia unei pardoseli suprainaltate.

Acest tip de pardoseala mai este numita “pardoseala flotanta” sau “podea falsa”. Au fost dezvoltate sisteme care sa corespunda nevoilor tehnologice ale spatiilor ce au in dotare sisteme de cablare.

Datorita inovatiilor din domeniu, pardoselile suprainaltate se bucura de un real succes, tot mai multi beneficiari optand pentru un astfel de sistem. Avantajul major al unei pardoseli flotante este flexibilitatea pe care o ofera spatiilor in care vine instalata. Faptul ca permite accesul facil la cablurile ascunse in pardoseala, reprezinta motivul principal pentru  care pardoseala suprainaltata devine o solutie perfecta.

Un alt avantaj este libertatea pe care o ofera in faza de proiectare, punand la dispozitia arhitectilor o gama generoasa de tipuri de panouri si materiale de acoperire.

Acest tip de pardoseala a fost dezvoltat tinandu-se cont de reglementarile specifice:

  • rezistenta si reactia la foc
  • solicitari mecanice
  • proprietati conductoare/antistatice
  • proprietati acustice
  • caracteristici antiseisimce

Sistemul de pardoseala flotanta este disponibil in nenumarate variante. Structura sa este dictata de cerintele spatului in care vine instalata – de stratul suport existent, de solicitarile mecanice, de fluxul de oameni, etc.

Stratul superior al sistemului pot fi constituit din mocheta, parchet, placi ceramice, covor pvc, granit, marmura, aluminiu, etc.