De cele mai multe ori, proiectele Indfloor Group cu pardoseli PVC implică și instalarea de tapet PVC. Mai ales unitățile medicale și cele școlare optează pentru protejarea pereților în acest fel.
Un tapet PVC vine cu multe avantaje, din mai multe puncte de vedere.

Funcționalitate – rol de protecție

Tapetul PVC protejează pereții de zgârieturile inestetice ce pot apărea în timp. Instalat în spațiile umede cum sunt băile/vestiarele, tapetul PVC împiedică degradarea suprafețelor, datorită proprietăților sale impermeabile. Instalat în bucătăriile profesionale, de exemplu, tapetul PVC permite o curățare eficientă. Murdăria și excesul de umezeală pot fi îndepărtate eficient, fără a lăsa urme pe suprafața din vinil.

tapet PVC
Design – gamă vastă de culori și texturi

Producătorii de pardoseli din PVC au creat tapet PVC în culori și texturi similare cu variantele destinate pardoselilor. Astfel, pot fi create spații elegante, folosind covor PVC și tapet PVC din aceeași gamă de produse.
Un tapet PVC poate fi ales în variante ce reproduc aspectul natural al lemnului, pietrelor, cimentului etc. Este o modalitate de a proteja și de a personaliza un spațiu, ținând cont atât de rolul său funcțional, cât și de aspect.

Alte caracteristici ale unui tapet PVC

Cu o grosime ceva mai mică decât a unui covor PVC (pentru a putea fi manipulat mai ușor), un tapet din vinil este deosebit de durabil și se întreține ușor. Se montează cu adezivi speciali, rolele de tapet PVC fiind îmbinate cu ajutorul unui cordon de sudură. În acest fel, suprafața nu permite dezvoltarea bacteriilor în canelurile de la îmbinarea fâșiilor de tapet PVC. Acesta este unul dintre cele mai mari avantaje ale pardoselilor și tapetului PVC. Este un material pentru care se optează inclusiv în camerele sterile ale unităților medicale. Unele modele de tapet PVC primesc tratamente speciale în procesul de fabricație, astfel încât ele devin foarte rezistente la agenți chimici și mecanici. Tapetul izolează fonic, termic și nu întreține arderea.

tapet PVC
Unde poate fi montat un tapet PVC

De obicei, un tapet PVC merge mână în mână cu pardoselile PVC. El reprezintă o soluție modernă, eficientă de acoperire și protejare a pereților. Indfloor Group montează tapet PVC în spații precum:
– Unități medicale (saloane, săli de operații, băi etc.) – vezi aici un exemplu de proiect cu tapet PVC
– Unități școlare (săli de clasă, băi, vestiare, holuri etc.)
– HoReCa (bucătării profesionale, restaurante)
– Spații comerciale

Pentru etapa de instalare a unui tapet PVC recomandăm ajutorul unei echipe specializate. Indfloor Group montează covor și tapet PVC de la Tarkett și Fatra, de aproape două decenii.

 

SOLICITĂ O OFERTĂ!