pardoseli drenante

PARDOSELI DRENANTE

În categoria pardoseli drenante, Indfloor Group pune în operă un nou sistem de pardoseală profesională, implementat într-unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte de pardosire la nivel național. Reabilitarea Pieții Cetății din orașul Baia Mare, din anul 2014, a permis echipei Indfloor Group să introducă în portofoliul sau produsul Conipave, pardoseală drenantă pe bază de piatră.

Pe scurt, despre proiect

În anul 2014 au fost demarate acțiuni de reabilitare a unui important obiectiv din orașul Baia Mare, Piața Cetății – Turnul Ștefan, o zonă de prestigiu cu o importantă atracție turistică. Proiectul, emblematic pentru Baia Mare, a avut ca obiectiv modernizarea și reabilitarea edificiilor istorice și publice din Piața Cetății, care au vizat inclusiv refacerea suprafeței pietonale cu pardoseli drenante pe bază de piatră.

În anul 2014, prin colaborarea strânsă cu proiectantul lucrărilor de reabilitare, firma de arhitectură “9 Opțiune”, reprezentată de arhitecții Ildiko Mitru și Ștefan Paskucz, echipa Indfloor Group a început dezvoltarea noului produs, care, odată cu instalarea lui în anul 2015, a reușit să pună în valoare perimetrul vizat spre modernizare.
Noua suprafață (grosime de 4 cm) a fost instalată doar după ce a trecut cu brio testarea de aproximativ 8 luni, timp în care a fost supusă la intemperii, la acțiunea greutății utilajelor, fluxului pietonal, etc.
Pardoseala pe bază de piatră din marmură a fost amenajată în două culori, astfel încât să scoată în evidență conturul fostei biserici Sfântul Ștefan și, de asemenea, să pună în evidență vestigiile arheologice descoperite. Acestea pot fi observate astăzi de către public prin intermediul unor casete din sticlă securizată transparentă.

Datorită iluminatului, ce a ocupat un alt loc major în procesul de reabilitare a Pieții Cetății, proiectul a fost premiat cu locul 3 în cadrul concursului internațional People Choice Award 2015. Premierea a avut loc pe data de 25 septembrie 2015 la Helsinki.

Astăzi, Piața Cetății a devenit un spațiu urban cu destinație preponderent culturală și religioasă ce atrage deopotrivă localnici și turiști.

DESPRE SISTEMUL CONIPAVE

Înainte de a enumera câteva dintre cele mai importante avantaje ale acestei pardoseli drenante, este de menționat faptul că Indfloor Group este singura companie din domeniul pardoselilor din România ce poate instala Conipave – pardoseală drenantă pe bază de piatră, pe teritoriul țării. Acesta este un sistem certificat și agrementat tehnic de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă „URBAN-INCERC”, în urma demersurilor făcute de către reprezentanții companiei Indfloor Group.

Sistemul Conipave- pardoseală drenantă pe bază de piatră este un sistem format din piatră cu o rezistență bună (marmură, granit, etc.) amestecată cu binder poliuretanic, turnat apoi ca și pardoseală.

mostre conipave
CONIPAVE
mostre_piatra

AVANTAJE

Cele mai importante avantaje ale acestei pardoseli drenante:
– rezistență deosebită
– permite instalarea sa pe o suprafață neuniformă (pardoseala instalată în Piața Cetății preia denivelările date de către rădăcinile arborilor emblematici din zonă)
– este un sistem permeabil ce lasă solul să respire și, în acelați timp, permite apei să se infiltreze impiedicând formarea bălților și a peliculelor de gheață (proiectul din Baia Mare nu a vizat elaborarea unei rețele de canalizare, datorită acestui mare avantaj al sistemului Conipave)
– reprezintă soluția ideală de a înlocui aspectul banal al betonului
– ușor de întreținut
– oferă posibilitatea de a crea o gamă deosebit de variată de culori/ tipuri de piatră (există varianta combinării de culoare a pietrelor)
– are un aspect natural

* Notă
Pardoseala drenantă pe bază de piatră Conipave poate fi instalată inclusiv pe drumuri cu acces auto, însă se impune o limitare a vitezei la 25 km/oră.

CARACTERISTICI

Grosimi
Pardoseala drenantă pe bază de piatră se poate aplica în grosimi de 10-40 mm, peste straturi suport realizate din piatră compactată sau beton.

Eco Friendly
Acest sistem este prietenos cu mediul, nu conține substanțe chimice periculoase sau substanțe cu potențial cancerigen și nu poluează mediul înconjurător.

Siguranța
Conipave prezintă un risc scăzut de accidentări prin alunecare.

Durabilitate
Durata de viață a pardoselii drenante este de cel puțin 10 ani, după această perioadă putând fi refacută suprafața.

Întreținere
Întreținerea acestei pardoseli drenante se poate realiza fie manual, fie cu ajutorul unor utilaje speciale. Pardoseala drenantă pe bază de piatră poate fi spălată cu apă curată sau cu detergent, cu ajutorul pompelor de apă cu presiune sau a mașinilor speciale de curățare a pardoselilor stradale exterioare. Pe timpul sezonului rece, zăpada va fi îndepărtată cu unelte cauciucate sau cu ajutorul utilajelor speciale, evitându-se deteriorarea pietrelor prin spargere.

Unde poate fi instalată pardoseala drenantă Conipave: