Pardoseli drenante

Pardoseli drenante CONIPAVE

Indfloor Group prezinta un nou sistem de pardoseala profesionala, implementat intr-unul dintre cele mai indraznete proiecte de pardosire la nivel national. Reabilitarea Pietii Cetatii din orasul Baia Mare, din anul 2014, a permis echipei Indfloor Group sa introduca in portofoliul sau produsul Conipave, o pardoseala drenanta pe baza de piatra.

Pe scurt, despre proiect

In anul 2014 au fost demarate actiuni de reabilitare a unui important obiectiv din orasul Baia Mare, Piata Cetatii – Turnul Stefan, o zona de prestigiu cu o importanta atractie turistica. Proiectul, emblematic pentru Baia Mare, a avut ca obiectiv modernizarea si reabilitarea edificiilor istorice si publice din Piata Cetatii, care au vizat inclusiv refacerea pardoselii.

conipaveIn anul 2014, prin colaborarea stransa cu proiectantul lucrarilor de reabilitare, firma de arhitectura “9 Optiune”, reprezentata de arhitectii Ildiko Mitru si Stefan Paskucz, echipa Indfloor Group a inceput dezvoltarea noului produs, care, odata cu instalarea lui in anul 2015, a reusit sa puna in valoare perimetrul vizat spre modernizare.
Noua suprafata (grosime de 4 cm) a fost instalata doar dupa ce a trecut cu brio testarea de aproximativ 8 luni, timp in care a fost supusa la intemperii, la actiunea greutatii utilajelor, fluxului pietonal, etc.
Pardoseala pe baza de piatra din marmura a fost amenajata in doua culori, astfel incat sa scoata in evidenta conturul fostei biserici Sfantul Stefan si, de asemenea, sa puna in evidenta vestigiile arheologice descoperite. Acestea pot fi observate astazi de catre public prin intermediul unor casete din sticla securizata transparenta.

Datorita iluminatului, ce a ocupat un alt loc major in procesul de reabilitare a Pietii Cetatii, proiectul a fost premiat cu locul 3 in cadrul concursului international People Choice Award 2015. Premierea a avut loc pe data de 25 septembrie 2015 la Helsinki.

Astazi, Piata Cetatii a devenit un spatiu urban cu destinatie preponderant culturala si religioasa ce atrage deopotriva localnici si turisti.

 

DESPRE SISTEMUL CONIPAVE

Inainte de a enumera cateva dintre cele mai importante avantaje ale acestui sistem special, este de mentionat faptul ca Indfloor Group este singura companie din domeniul pardoselilor din Romania ce poate instala pardoseala drenanta pe baza de piatra Conipave pe teritoriul tarii. Acesta este un sistem certificat si agrementat tehnic de catre Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Constructii, Urbanism si Dezvoltare Teritoriala Durabila „URBAN-INCERC”, in urma demersurilor facute de catre reprezentantii companiei Indfloor Group.

 

Sistemul Conipave- pardoseala drenanta pe baza de piatra este un sistem format din piatra cu o rezistenta buna (marmura, granit, etc.) amestecata cu binder poliuretanic, turnat apoi ca si pardoseala.

 

Cele mai importante avantaje ale acestui sistem sunt:
– rezistenta deosebita
– permite instalarea sa pe o suprafata neuniforma (pardoseala instalata in Piata Cetatii preia denivelarile date de catre radacinile arborilor emblematici din zona)
– este un sistem permeabil ce lasa solul sa respire si, in acelasi timp, permite apei sa se infiltreze impiedicand formarea baltilor si a peliculelor de gheata (proiectul din Baia Mare nu a vizat elaborarea unei retele de canalizare, datorita acestui mare avantaj al sistemului Conipave)
– reprezinta solutia ideala de a inlocui aspectul banal al betonului
– usor de intretinut
– ofera posibilitatea de a crea o gama deosebit de variata de culori/ tipuri de piatra (exista varianta combinarii de culoare a pietrelor)
– are un aspect natural

* Nota
Pardoseala drenanta pe baza de piatra Conipave poate fi instalata inclusiv pe drumuri cu acces auto, insa se impune o limitare a vitezi la 25 km/ora.

Avantajele Conipave:

  • Grosimi

Pardoseala drenanta pe baza de piatra se poate aplica in grosimi de 10-40 mm, peste straturi suport realizate din piatra compactata sau beton.

  • Eco Friendly

acest sistem este prietenos cu mediul, nu contine substante chimice periculoase sau substante cu potential cancerigen si nu polueaza mediul inconjurator.

  • Siguranta

Conipave prezinta un risc scazut de accidentari prin alunecare.

  • Durabilitate

durata de viata a pardoselii drenante este de cel putin 10 ani, dupa aceasta perioada putand fi refacuta suprafata.

  • Intretinere

Intretinerea acestei pardoseli drenante se poate realiza fie manual, fie cu ajutorul unor utilaje speciale. Pardoseala drenanta pe baza de piatra poate fi spalata cu apa curata sau cu detergent, cu ajutorul pompelor de apa cu presiune sau a masinilor speciale de curatare a pardoselilor stradale exterioare. Pe timpul sezonului rece, zapada va fi indeparata cu unelte cauciucate sau cu ajutorul utilajelor speciale, evitandu-se deteriorarea pietrelor prin spargere.

Vezi proiecte cu pardoseli drenante Conipave