underlay mocheta

UNDERLAY PENTRU MOCHETĂ PROFESIONALĂ

Pe piață există nenumărate tipuri de mocheta profesională, cu proprietăți care răspund oricărei cerințe. Este, practic, imposibil să nu gasești o variantă potrivită proiectului tău. În ceea ce privește confortul, trebuie să aducem în discuție stratul underlay pentru mochetă. Acesta reprezintă un strat intermediar, între suprafața suport (de obicei șapă) și mochetă. Confortul este un aspect ce trebuie bifat, mai ales când discutăm de mocheta pentru hoteluri sau pensiuni.

Unii producători de mochetă profesională (printre care și colaboratorul Indfloor Group – Balta Group, Belgia), oferă tipuri de mochetă cu acest strat de protecție aplicat direct în fabrică. Pentru restul variantelor de mochetă, vă propunem stratul underlay pentru mochetă de la Carpenter – Marea Britanie.

Clienții pensiunilor sau hotelurilor se așteaptă la confort. Stratul underlay este cel care influențează acest aspect. Producătorii de mochetă recomandă aplicarea unui underlay, tocmai din acest considerent. Pe termen lung, aceasta investiție se dovedește a fi inteligentă.

O mocheta profesională aleasa în raport cu cerințele de trafic, instalată pe un strat underlay potrivit, va rezista bine în timp, va spori confortul și nu se va uza prematur. Aplatizarea mochetei poate să apară înainte de așteptările beneficiarilor, în cazul instalării mochetei pe un strat suport obișnuit.

Poliuretanul din care este fabricat underlay-ul împiedică umezeala și degajarea unui miros neplăcut, minimizeaza zgomotele, oferă termoizolație și facilitează pătrunderea aerului prin mochetă, ceea ce permite o aspirare ușoară.

Un strat underlay face referire la două aspecte importante, care te ajută să alegi cea mai buna variantă pentru amenajarea cu mochetă:

Densitatea

Un strat underlay dens înseamnă performanțe mai bune. Mai mult, densitatea acestui strat suport influențează proprietățile de revenire a pardoselii după exercitarea unei presiuni (mobilier, pași).

Grosimea

Un underlay cu o grosime generoasă înseamnă un confort sporit. Acest aspect influențează, de asemenea, aspectul fonic și termic.

De ce să alegi underlay pentru mochetă

– Protejează împotriva uzurii timpurii a mochetei
– Izolează fonic și termic
– Un strat underlay Carpenter este realizat 75% din spumă poliuretanică reciclată și poate trece prin același proces după dezinstalare
– Procentul de revenire la starea inițială, după aplicarea presiunii, este net superior (de până la 95%) comparativ cu produsele tradiționale realizate din granule de cauciuc (max. 65%)
– Underlay-ul Carpenter este mai ușor, facilitând transportul și manipularea
– Un strat underlay este permeabil și poate fi instalat pe o pardoseală din lemn
– Exista variante de underlay potrivite pentru încălzirea în pardoseală
– Toate produsele Carpenter au proprietăți ignifuge excelente
– Underlay-ul se poate aplica inclusiv pe trepte, cu recomandarea alegerii unei densități mai mari
– Durata de viață a produsele Carpenter este garantată pe toata perioada folosirii mochetei profesionale

10mm-Underlay-1