Mocheta ca pardoseala

Mocheta reprezinta in continuare o solutie eleganta de acoperire a pardoselii. De aceea, o intalnim foarte des in locuri precum restaurante, sali de cinema, hoteluri, birouri si chiar in locuintele private.
Mocheta profesionala se bucura de succes datorita preturilor accesibile, a intretinerii facile, dar si a design-ului si paletei de culori impresionante.

Avantajele mochetei
Mocheta are nenumarate avantaje. Dintre toate tipurile de pardoseli, mocheta izoleaza cel mai bine atat fonic, cat si termic. Un alt avantaj in reprezinta intretinerea, extrem de facila in cazul mochetei. Tot ce trebuie sa faceti este sa aveti grija sa aspirati periodic suprafata, fara a mai fi nevoie sa folositi mopuri umede (asa cum se intampla in cazul parchetului, covorului pvc, etc).
De asemenea, mocheta este antiderapanta si in unele cazuri, ne poate ajuta sa mascam o podea cu mici denivelari, datorita modelului sau (geometric, imprimeuri florale, etc).
Pe piata intalnim mocheta de uz casnic sau comercial, pentru trafic redus, mediu sau intens. Este foarte important de stabilit nivelul de trafic al zonei acoperite, deoarece acest lucru poate influenta durabilitatea mochetei.
Datorita nenumaratelor sale proprietati, mocheta poate fi instalata in orice incapere locuibila. Raportandu-ne strict la o locuinta privata, pentru dormitor puteti opta pentru o mocheta moale si calduroasa, in bucatarie pentru o mocheta cu proprietati ignifuge, iar pentru hol, pentru o mocheta adaptata traficului intens si bineinteles, murdariei.

Tipuri de mocheta
Piata ne ofera in acest moment mocheta la preturi pentru orice buzunar. In principiu, costul este dat de materialele din care este confectionata si nu in ultimul rand, de proprietatile sale.
In functie de necesitatile spatiului, puteti opta pentru mocheta naturala sau mocheta sintetica. Mocheta naturala este fabricata din fibre naturale precum in, bumbac, paie, iar cea sintetica, din fibre sintetice/plastic reciclat. In cazul mochetei sintetice, este important sa retineti faptul ca ea poate fi fabricata din nylon, propilena sau poliester, acesta din urma fiind si cel mai putin rezistent material (de aici si pretul mic pe care il are o mocheta realizata din poliester).
Cu cat prezinta fire mai delicate, fine la atingere, cu atat gradul de confort al mochetei creste.

Daca va ganditi sa faceti alegerea de unul singur, atunci puteti tine cont de reprezentarile grafice care insotesc mocheta si care va pot da informatii referitoare la gradul de confort, materialul din care este confectionata mocheta, directia in care sunt dispuse fibrele, daca se poate instala intr-o camera in care exista incalzire in pardoseala, daca prezinta caracteristici ignifuge, etc.
Pentru a elimina orice risc si mai ales daca doriti sa optati pentru mocheta ca pardoseala in amenajarea unui spatiu generos (hotel, restaurant, birouri, etc.), este important sa cereti sfatul unui specialist, care va poate indica exact tipul mocheta de care aveti nevoie.