Echipa Indfloor Group recomandă procesul de recondiționare a unei pardoseli PVC. Suprafețele uzate își pot redobândi proprietățile și aspectul într-un timp scurt și fără investiții consistente. Iată care sunt avantajele acestui proces:

Durabilitate sporită:

În urma procesului de recondiționare, poliuretanul oferă un strat protector care prelungește considerabil durata de viață a pardoselii din PVC. Acesta acționează precum o barieră, oferind rezistență covorului PVC la trafic intens și abraziune.

Rezistență chimică sporită:

Stratul de poliuretan este rezistent la multe substanțe chimice, inclusiv la uleiuri, solvenți și agenți de curățare. Acest lucru face ca pardoseala din PVC să fie mai rezistentă la pete, decolorare și deteriorări cauzate de expunerea la substanțe chimice.

Rezistență îmbunătățită la zgârieturi:

Poliuretanul acționează ca un strat de protecție a pardoselii din PVC, făcând-o mai rezistentă la zgârieturi. Acest lucru este deosebit de apreciat în zonele cu trafic intens sau în mediile comerciale în care pardoseala este supusă unei utilizări frecvente.

Întreținere ușoară:

Stratul de poliuretan creează o suprafață netedă, ușor de curățat și de întreținut. Pardoseala PVC redevine rezistentă la murdărie, praf și pete, permițând o întreținere simplă (aspirare, ștergere cu mop umed).

poliuretan

Aspect îmbunătățit:

Un poliuretan aduce clar un plus suprafețelor din PVC, nu doar din punct de vedere al proprietăților sale. Poliuretanul îmbunătățește aspectul pardoselilor din PVC. Finisajul poate fi lucios, satinat, mat, în funcție de preferințele beneficiarilor. Pardoseala din PVC primește, în urma recondiționării, o imagine îngrijită, ca nouă. Acest aspect este important, indiferent că discutăm de unități medicale, comerciale, școlare etc.

Protecție UV:

Există opțiunea unui poliuretan care oferă rezistență UV. În acest fel, pardoseala din PVC este protejată împotriva decolorării în urma expunerii prelungite la lumina soarelui. Acest lucru este deosebit de util în zone cu ferestre mari, când pardoseala PVC este expusă timp îndelungat la lumina naturală.

Rezistență îmbunătățită la alunecare:

În urma recondiționării cu poliuretan, covorul PVC își redobândește proprietățile antiderapante, reducând riscul de alunecare. Acest lucru este deosebit de important în zonele predispuse la umezeală, cum sunt băile, bucătăriile sau spațiile comerciale.

Alte două avantaje majore ale poliuretanului în procesul de recondiționare sunt:

– timpul de inactivitate redus la minim, adică întreruperea activității din spațiul în care se recondiționeaza pardoseala PVC este redusă considerabil;

– costurile mici, comparativ cu înlocuirea integrală a suprafeței din PVC.

Acoperirea cu poliuretan se face într-un timp scurt. Suprafața poate fi utilizată la scurt timp după aplicare. De asemenea, costurile investiției pentru recondiționare sunt considerabil mai mici. Îndepărtarea unei vechi suprafețe implică sume ridicate (îndepărtare covor PVC, refacere strat suport, pardoseală PVC nouă, etc.).