Un tartan turnat reprezintă o suprafață din granule de cauciuc aplicată peste un strat suport precum beton, asflat, ciment, piatră compactată.
Aceste pardoseli turnate vin instalate la fața locului (in situ) și se folosesc in principal pentru amenajarea de terenuri sportive sau locuri de joacă.
Tartanul este un termen general care face referire la sisteme de pardoseală turnată, instalate atât la exterior, cât și la interior.

tartan turnat
tartan de exterior
tartan indoor

Tartan de exterior

Suprafețele din tartan sunt deosebit de rezistente, astfel că ele sunt adesea instalate la exterior. Rezistența lor la raze UV, la intemperii, crampoane, etc., sunt avantajele majore ale acestor sisteme. Echipa noastră amenajează tartan de exterior pentru terenuri de tenis, piste de alergare, terenuri multisport, locuri de joacă pentru copii, etc. În colaborare cu dezvoltatorul de sisteme profesionale turnate Conica, punem în operă sisteme dedicate, în funcție de jocurile/activitățile recreative desfășurate. Un tartan poate fi turnat într-o gamă variată de culori. Acest aspect este deosebit de important, mai ales când vine vorba de locuri de joacă. Vezi aici sisteme turnate de exterior

Tartan de interior

Pentru tartan de interior se optează în cazul pistelor de alergare/atletism, terenuri de tenis sau multisport și locuri de joacă indoor. Suprafețele turnate sunt impermeabile, deci pot fi curățate corespunzător.
Vezi aici un exemplu de proiect

Avantajul major al sistemelor din tartan este recondiționarea. Suprafețele turnate pot fi refăcute după o perioadă de timp. Acest lucru este valabil atât pentru sistemele instalate la exterior, cât și la interior. Acest proces presupune un timp mai scurt și un buget mai restrâns, comparativ cu înlocuirea totală a suprafețelor.

Vezi proiect de recondiționare tartan