Pentru terenurile amenajate cu sisteme turnate tip tartan, se recomandă utilizarea unui sistem de scurgere adecvat pentru a asigura o evacuare eficientă a apei și pentru a menține suprafața drenată într-o stare optimă. Iată câteva opțiuni de sisteme de scurgere care pot fi utilizate în combinație cu sistemele turnate tip tartan:

drenaj teren tartan

1. Guri de scurgere

Gurile de scurgere reprezintă un element esențial într-un sistem de scurgere. Acestea sunt amplasate strategic, în afara suprafeței de joc, în zonele cu potențial de acumulare a apei și permit evacuarea acesteia în rețeaua de drenaj. Gurile de scurgere pot fi realizate din diverse materiale, cum ar fi plasticul sau oțelul inoxidabil, și pot fi echipate cu grătare sau plăci de captare pentru a preveni înfundarea.

2. Rigole de drenaj

Rigolele de drenaj sunt canale lungi și înguste care sunt îngropate în sol și colectează apa de pe suprafața tartanului. Acestea pot fi amplasate în jurul marginilor terenului. Rigolele de drenaj sunt echipate cu grătare sau capace pentru a preveni înfundarea și pot fi conectate la sistemul de canalizare sau pot permite scurgerea directă în sol.

3. Strat drenant sub tartan

O altă opțiune este instalarea unui strat drenant sub suprafața tartanului.

Acest strat este compus dintr-un material poros, cum ar fi pietrișul sau agregatul drenant, care permite scurgerea apei în sol. Prin implementarea unui astfel de strat, apa poate fi direcționată în mod eficient către un sistem de drenaj subteran sau către solul permeabil.

4. Sisteme de drenaj subterane

În unele cazuri, se poate opta pentru sisteme de drenaj subterane, cum ar fi țevi perforate sau țevi de drenaj subteran. Acestea sunt instalate sub nivelul tartanului și colectează apa care se scurge prin stratul drenant sau prin tartan. Apa colectată poate fi direcționată către un rezervor de colectare.

sistem de scurgere terenuri outdoor

Este importantă evaluarea specificațiilor și cerințelor proiectului înainte de a opta pentru un sistem de scurgere. Recomandăm alegerea specialiștilor în proiectarea suprafețelor turnate outdoor, pentru a asigura o instalare corespunzătoare a sistemului de scurgere.