Fundația fiecărei săli de sport este o pardoseală rezistentă și durabilă. De ce recomandăm dale de cauciuc pentru sală de fitness? Pentru că ele reprezintă o idee excelentă de amenajare a zonelor cu greutăți din sălile de fitness, a celor de functional training, cross fit, sau chiar a sălilor de fitness amenajate acasă.

dale de cauciuc pentru sala de fitness

De ce să aleg dale de cauciuc pentru sala de fitness ?

În primul rând, acestea sunt extrem de rezistente. Dalele de cauciuc pentru săli fitness sunt fabricate din granule de cauciuc reciclat, amestecate cu un poliuretan special. Dalele suportă greutatea echipamentelor robuste, fiind ideale într-o sală de fitness.
Instalate pe acest tip de pardoseală, echipamentele au șanse minime de modificare a poziției. În acest fel, sunt protejate atât aparatele cât și pardoseala suport peste care se așază dalele din cauciuc tip puzzle.
Aruncarea ganterelor sau a discurilor este un obicei des întâlnit în sălile de fitness.

Fiind formate dintr-un material elastic, dalele vor proteja în acest caz, amortizând șocurile. Datorită densității considerabile, dalele nu se rup, astfel că folosirea greutăților specifice sălilor de fitness, nu reprezintă o problemă.
Nu în ultimul rând, dalele din cauciuc sunt ideale datorită excelentelor caracteristici antiderapante. Nu numai că acestea nu își vor schimba poziția, dar vor oferi și o suprafață pe care se pot executa exerciții fără a exista riscul alunecării. Așadar, ele oferă protecție împotriva accidentărilor.

dale de cauciuc

Detalii tehnice despre dalele din cauciuc

Instalare: Dalele se instalează pe suprafețe perfect plane și bine aerisite. Dalele sunt ușor de montat, instalarea lor făcându-se în regim propriu. Ele au formă de puzzle, ceea ce le face ușor de asamblat și dezasamblat. Acest lucru este util atunci când dorești să reamenajezi spațiul, să te muți sau să înlocuiești dalele uzate. Dalele vin cu instrucțiuni de instalare.

Dimensiune: Pardoseala din cauciuc cu îmbinare tip puzzle este disponibilă în dimensiuni de 1000×1000 mm, cu o grosime de 10 mm, culoare negru. Greutatea unei plăci este de 12 kg. Rezistența termică se încadrează între -30 – +70 °C.

Întreținere: Suprafața dalelor este netedă, întreținerea făcându-se ușor și cu efort minim. Este nevoie doar de aspirare. Petele pot fi îndepărtate cu o cârpă umedă. Pentru un strat suplimentar de protecție, poate fi utilizat un sigilant pe bază de poliuretan impermeabil. Acesta va prelungi durata de viață a dalelor și va împiedica absorbția lichidelor.

Rezistența la foc: Dalele nu întrețin arderea însă nu este recomandată expunerea acestora la temperaturi de peste 40 °C.

Încălzirea în pardoseală: Dalele nu se pretează la încălzirea în pardoseală din mai multe motive.
– căldura de la încălzirea prin pardoseală va ajunge cu greu la suprafață, ceea ce este o risipă de bani în ceea ce privește costurile de încălzire
– prin încălzirea stratului inferior al dalelor riscăm să avem parte de un miros intens de cauciuc
– nu vom simți frig chiar și în cazul în care dalele ar fi montate pe beton deoarece ele izolează termic

Făcute din cauciuc de înaltă calitate, dalele pentru săli de fitness asigură confort pentru toate tipurile de exerciții inclusiv cele care implică echipament profesional. Suprafețele din cauciuc sunt antiderapante, amortizează zgomotul, absorb șocurile, asigură izolație termică.

fitness