Pardoseala PVC a câștigat încrederea arhitecților și proiectanților, tocmai datorită nenumăratelor avantaje pe care le oferă. Un covor pvc poate fi adaptat cu usurință la orice decor, îndeplinind în același timp cerințe speciale de igienă.

Pardoseala pvc reprezintă un produs compus din mai multe straturi care formează o suprafață durabilă. Producătorii de pardoseli au dezvoltat în timp produse deosebit de rezistente și atractive din punct de vedere vizual, disponibile și în rolă și în dale (LVT – Luxury Vinyl Tiles).

pardoseala pvc
Unde poate fi montată pardoseala PVC

Un covor pvc are bune proprietăți termice și acustice și poate fi instalat în orice încăpere, inclusiv în spații umede așa cum sunt băile.
Covorul PVC este potrivit oricărui spațiu. Este, în primul rând, opțiunea unităților medicale care trebuie să ofere pacienților servicii în cele mai bune condiții de igienă. Așadar, o pardoseală PVC poate fi montată în:
– Unități medicale
– Instituții de învățământ (săli de clasă/săli de sport)
– Spații de birouri
– Showroom-uri
– Unități HoReCa (ringuri de dans, camere de hotel, holuri, bucătării profesionale)
– Locuințe proprii
– Spații umede precum băi, vestiare

Un covor PVC are o bună aderență, este o pardoseală caldă (comparativ cu parchetul laminat, spre exemplu), izolează fonic, este o pardoseală impermeabilă ce poate fi întreținută cu ușurință. Considerat un tip de pardoseală cu o excelentă rezistență în timp, durabilitatea sa este dată totuși de tipul de covor PVC ales (omogen/eterogen), de calitatea materialelor folosite în procesul de fabricație, de etapa de instalare și întreținere.
Montat și întreținut necorespunzător, un covor pvc poate fi compromis. Odată cu montajul, beneficiarul ar trebui să primească indicații utile referitoare la mentenanța noii pardoseli (de exemplu, folosirea unor detergenți chimici pot modifica culoarea unei pardoseli din PVC).

covor pvc

Pardoseală PVC la rolă sau în dale?

Cele două tipuri de pardoseală PVC sunt fabricate din aceleași materiale. Singurul factor care ar putea influența decizia cumpărătorului, este designul. Cu inspirații din natură, LVT-urile pot reda incredibil de bine modele precum lemnul sau piatra. Acest tip de pardoseală PVC este disponibil în dale pătrate sau plăci dreptunghiulare, precum parchetul. Acest tip de pardoseală modulară este o opțiune pentru spațiile de birouri sau a locuințelor proprii.

Pardoseala PVC la rolă se instalează mai rapid decât LVT-urile și oferă o gamă extrem de variată de modele și texturi. Absența rosturilor dintre role este avantajul major al acestui tip de pardoseală. În absența canelurilor suprafața din PVC poate fi cu ușurință igienizată. Pentru că unele spații au nevoie și de acoperirea pereților, pe piață colecții cu modele de pardoseli PVC ce se îmbină perfect din punct de vedere estetic cu tapetul PVC.
În funcție de spațiul în care vine instalat, un covor pvc poate fi omogen sau eterogen (citește despre diferențele dintre covor pvc omogen și covor pvc eterogen) și poate avea diverse grosimi și alte proprietăți pe care unele instituții le solicită (clasă trafic, clasă de foc, rezistență la abraziune, etc.)

pvc pentru bai
Ca și concluzie, pardoseala PVC poate fi o opțiune de amenajare a oricărui spațiu. Există nenumărate modele și texturi care, combinate, pot avea ca rezultat un design cu totul aparte. În plus, răspunde celor mai exigente cerințe în materie de igienă. Producătorii de pardoseli PVC pun la dispoziție atât produse profesionale cât și destinate proiectelor rezidențiale.

Pardoselile din PVC pot fi recondiționate sau pot fi personalizate cu ajutorul autocolantelor.

Indfloor Group montează pardoseli pvc de peste 16 ani. Principalul partener în proiectele derulate cu pardoseli pvc este Tarkett.

 

Solicită o ofertă!