Procesul de recondiționare covor PVC folosind sisteme pe bază de poliuretan este o soluție inteligentă care îi salvează beneficiarului timp și bani. Activitatea din spitale sau clinici nu poate fi oprită pentru o perioadă lungă de timp, din motive evidente. Așadar, când renovarea este necesară și nu mai poate aștepta, procesul de recondiționare este cea mai la îndemână și rapidă soluție.

Recondiționare covor PVC Spitalul Târgoviște – Studiu de caz

Spitalul din Târgoviște a intrat în procesul de recondiționare a pardoselilor în anul 2022, procesul continuând și în 2023. Pardoseala nu a fost schimbată de aproape 15 ani, perioadă în care au apărut, inevitabil, deteriorări. Spitalul va avea o suprafață ca nouă, cu un strat proaspăt de uzură care va împiedica multiplicarea bacteriilor și va facilita curățenia. În total se vor recondiționa aproximativ 3.000 mp, suprafața primind o nouă culoare.

Iată mai jos etapele recondiționării covorului PVC medical: 

Etapa I –  Reparații pardoseală (intervenții asupra porțiunilor deteriorate)

Covorul PVC medical, deși o suprafață rezistentă, își pierde cu timpul caracteristicile inițiale și se poate deteriora. Într-o primă etapă, se înlocuiesc zonele afectate de zgârieturi adânci, cordoane de sudură sau bucăți de covor rupte. Pentru zgârieturi se folosește un chit special care le acoperă, iar în cazul porțiunilor rupte, zona se înlocuiește complet.  

Etapa II – Decapare suprafață

Curățarea pardoselii reprezintă o etapă esențială în procesul de recondiționare covor PVC. Înainte de aplicarea poliuretanului, este necesară spălarea mecanizată în profunzime a pardoselii pentru a nu mai prezenta murdărie, agenți chimici, zgârieturi fine sau alte impurități. Procedeul este realizat cu un agent de curățare special (decapant de la Dr. Schutz) și cu un aparat cu monodisc cu accesorii speciale.

Urmează limpezirea suprafeței cu apă rece și aspirarea apei. Procesul se poate repeta dacă pardoseala este foarte murdară și prezintă pete greu de îndepărtat. La final, așteptăm ca suprafața să se usuce complet.

Etapa III – Aplicarea poliuretanului și a chipsurilor colorate decorative

Se aplică poliuretan colorat de la Dr. Schutz –  PU Color – și chipsurile decorative colorate (există o paletă extrem de largă de nuanțe, atât pentru poliuretan, cât și pentru chipsuri). Pentru acest proiect s-a ales un poliuretan colorat albastru și chipsuri galbene. Acestea se aplică cu un dispozitiv special care le împrăștie în mod uniform pe stratul de poliuretan încă proaspăt.

Etapa IV – Aplicare Sigilant

Ultimul strat aplicat în procesul de recondiționare covor PVC este Dr. Schutz – PU Sealer care are rolul de a sigila suprafața și de a oferi protecția necesară. Un strat nou de uzură, chiar mai rezistent decât cel precedent, este aplicat.

RECONDIȚIONAREA UNUI COVOR PVC = ECONOMIE DE TIMP ȘI BANI

Recomandăm serviciul de recondiționare covor PVC, mai ales în domeniul medical și cel de învățământ, acolo unde nu pot exista întreruperi mari de activitate. Recondiționarea poate reda aspectul și proprietățile inițiale ale pardoselii PVC cu costuri semnificativ mai mici, comparativ cu înlocuirea integrală a suprafeței (citește despre avantajele recondiționării).

Reprezentanții Indfloor Gorup sunt specializați în serviciul de recondiționare pardoseli PVC folosind sistemele și produsele profesionale Dr. Schutz.