Suprafetele sintetice turnate tip tartan sunt realizate din materiale extrem de durabile, concepute sa reziste in diverse conditii climatice. Desi intretinerea este minimala, ea trebuie realizata in mod regulat, tocmai pentru ca suprafata din tartan sa ofere indelung aceleasi proprietati initiale.

In categoria suprafetelor turnate outdoor care trebuie curatate periodic, se numara: pardoselile pentru locuri de joaca, terenurile de sport, piste de atletism sau de alergare.

Tipul si scopul actiunilor de intretinere difera in functie de zona si pot fi influentate de poluarea aerului, de suprafete adiacente, cum ar fi gropi cu nisip sau zone de vegetatie.

intretinerea unei suprafete din tartan

Procedurile de intretinere a unei suprafete din tartan

Procedurile de intretinere a unei suprafete din tartan sunt necesare pentru a prelungi durata de viata a sistemelor turnate. Terenurile cu tartan trebuie sa fie curate si sigure pentru toti utilizatorii. In cazul suprafetelor permeabile, este important ca drenajul apei sa poata avea loc fara impedimente. Indepartarea resturilor vegetale sau a altor obiecte de pe suprafata turnata intra in actiunile uzuale de intretinere.

Ce presupune intretinerea unei pardoseli turnate tip tartan:

  • Maturarea frunzelor si reziduurilor de la suprafata
  • Curatarea suprafetei de muschi, nisip, etc.
  • Aplicarea de solutii impotriva cresterii algelor sau muschilor
  • Indepartarea buruienilor din zona liniilor de bordura

Mai ales in sezonul de toamna, indepartarea frunzelor trebuie sa se faca, fie manual, fie cu ajutorul aspiratoarelor profesionale. Pe langa aspectul inestetic, frunzele si crengile impiedica desfasurarea fireasca a activitatilor sportive sau a celor de recreere, in cazul locurilor de joaca pentru copii. Mai mult, in conditii de umezeala ele pot putrezi usor, creand la suprafata o pelicula ce favorizeaza cresterea de muschi si alge. Acest strat devine alunecos, existand pericolul de alunecare si accidentare.

Exemplu “ASA NU”

In cazul terenurilor sportive din tartan pot fi folosite si alte utilaje speciale care folosesc jetul de apa si perii moi. Rolul lor este de a curata in profunzime suprafetele din tartan, redand in acelasi timp culorile vii initiale ale sistemului turnat.

Pardoselile din tartan au o durata indelungata de viata, insa aspectul si pastrarea proprietatilor initiale pot fi mentinute in timp prin lucrarile de mentenanta recomandate. Citeste si despre reconditionarea pardoselilor outdoor

 

Solicita o oferta!