Suntem încântați să anunțăm realizarea primului proiect cu pardoseală turnată pe bază de plută 100% naturală în România.
Echipa Indfloor Group a amenajat, în premieră în țara noastră, primul spațiu de recreere cu sistemul Corkeen Play Original. Acest tip de pardoseală se distinge de toate celalalte sisteme turnate de exterior, prin materialele naturale din componența sa.

Indfloor Group – Corkeen by Amorim – colaborare în exclusivitate în România

Alături de țări precum Norvegia, Suedia, Germania, România pune la dispoziția publicului larg, începând cu acest an, spații de agrement amenajate cu sisteme de pardoseală naturală. După ce anul trecut Indfloor Group a semnat un contract de exclusivitate cu Corkeen by Amorim (Portugalia), iată că primăvara lui 2024 a pus pe harta țărilor aliniate la cerințe de mediu, și România. Proiectul, realizat de colegii noștri în București (sectorul 6), dă startul lucrărilor cu pardoseli turnate din plută la nivel național.

Pluta – un material natural 100% cu multiple întrebuințări

Pluta din care este alcătuit sistemul Corkeen Play Original provine din plantațiile arborilor de stejari, în principal ale celor din Portugalia. Acest material RAW este extras și prelucrat în mod responsabil față de natură. Scoarța stejarului de plută este prelevată pentru prima dată abia după ce arborele ajunge la maturitate, adică la 25 de ani. După această vârstă, procesul de decorticare se întâmplă la fiecare 9 ani. Scoarța prelucrată rezultă în granule de plută, 100% naturală.
Pluta reprezintă o materie primă valoroasă în multe industrii, nu doar cea a pardoselilor profesionale. Ea se folosește inclusiv în industria aerospațială, automotivă, în domeniul modei etc.

Proiect în premieră în România – Bucureștiul dă tonul proiectelor cu sisteme de pardoseli naturale

În luna aprilie 2024 echipa Indfloor Group a amenajat primul spațiu de agrement cu sistemul Corkeen Play Original. Acest prim proiect finalizat în București (sector 6) dă startul aplicării sistemului de pardoseală naturală în spații dedicate în primul rând celor mici. Corkeen Play Original este un sistem antitraumă cu excelente proprietăți de amortizare a șocurilor. Este o alternativă excelentă la sistemele turnate pe bază de cauciuc, sisteme de altfel încă foarte populare în spațiile de joacă. Spre deosebire de aceste suprafețe tip tartan, pardoselile turnate din plută naturală prezintă, pe scurt, proprietăți precum:
– Pardoseală cu excelente proprietăți drenante (poate fi folosită imediat după averse)
– suprafață care menține o temperatură confortabilă chiar și în condiții extreme de temperatură
– oferă un aspect natural datorită granulelor de plută (nu implică niciun fel de pigmenți coloranți)
– reprezintă o suprafață cu emisii negative de carbon
– sistem antialergenic – nu reține praful
(Vezi pe larg detalii legate de pardoseala Corkeen Play Original)

Domenii de aplicare

Echipa noastră recomandă Corkeen Play Original pentru amenajarea locurilor de joacă, a spațiilor de recreere/agrement.

Asemenea sistemelor din cauciuc turnat, se recomandă utilizarea acestor spații în mod responsabil. Orice act de vandalism lasă urme vizibile și implică ulterior intervenții asupra pardoselii (remederi, înlocuiri parțiale de sistem etc.). Pardoselile din plută sunt rezistente în timp și oferă aceleași proprietăți, în condițiile în care suprafețele sunt ferite de acte de vandalism (ruperea sistemului, folosire suprafeței cu role, bicilete, trotinete si alte echipamente care pot deteriora pardoseala, folosirea spray-urilor colorate etc.)