Reconditionarea pardoselilor turnate este procesul pentru care beneficiarii pot opta dupa ce suprafetele din tartan au fost uzate. In timp, sistemele turnate se degradeaza, insa acestea pot fi reconditionate. Refacerea pardoselilor din tartan este eficienta din punct de vedere al costurilor si mai simpla din punct de vedere tehnic, comparativ cu instalarea unei pardoseli de la 0.


Ce presupune reconditionarea pardoselilor turnate

Reconditionarea tartanului face referire la refacerea stratului de uzura. Straturile de baza ale sistemului initial raman. Suprafata deteriorata este slefuita, se aplica o amorsa speciala, peste care se toarna poliuretan colorat de inalta calitate si granule EPDM (granule virgine din cauciuc, colorate in toata masa lor, cu o rezistenta net superioara celor din cauciuc reciclat – granule SBR). Acest proces  – Conipur Retop – dezvoltat de compania Conica, indeplineste conditiile institutiilor internationale de atletism. In urma procesului de reconditionare pardoselile devin mai rezistente datorita noului strat de uzura si pot primi certificari pentru clasa 1 sau 2 World Athletics.

 

reconditionarea pardoselilor turnate

 

Ce sisteme turnate outdoor pot fi reconditionate

Dezvoltat in special pentru sistemele dedicate pistelor de atletism si alergare, Conipur Retop poate fi aplicat tuturor sistemelor din tartan. Singura conditie obligatorie pentru ca procesul de refacere sa poata avea loc, este ca stratul de baza initial sa nu fie uzat.

Pardoselile turnate permeabile si impermeabile, cele aplicate in situ (la fata locului) sau cele prefabricate, pot fi refacute. In urma procesului de reconditionare, suprafetele drenante pot deveni impermeabile datorita stratului generos de poliuretan si granule EPDM. Sistemele impermeabile insa, nu pot fi transformate in suprafete drenante.

Pardoselile reconditionate devin mai rezistente la solicitari fizice, mecanice, la intemperii si raze UV, au proprietati antiderapante excelente si sustin performantele sportivilor.

Refacerea suprafetelor sportive outdoor poate fi facuta intr-o gama larga de culori si poate transforma o suprafata turnata low-cost intr-una ce poate gazdui competitii de nivel international.

 

 

Solicita oferta!