Pardoseli sportive indoor – ce presupune procesul de reconditionare

Suprafetele sportive capata valoare odata cu sistemul de pardoseala instalat. Sigur ca, dupa o perioada de timp, este nevoie de interventia specialistilor in vederea refacerii acestei pardoseli sportive. Reconditionarea unui teren sport de interior face referire la un proces care se realizeaza intr-un timp relativ scurt si presupune un efort financiar mai mic, comparativ cu instalarea unui sistem nou.

Sala Polivalenta din cadrul complexului sportiv Banu Sport Timisoara
O sala polivalenta are nevoie de o suprafata de joc care sa satisfaca atat cerintele sportivilor amatori, cat si a celor profesionisti. Sala Polivalenta din cadrul complexului sportiv Banu Sport din Timisoara a fost amenajata, acum cativa ani, cu sistemul poliuretanic Conica Conipur HG, un sistem profesional gandit special pentru amenajarea de pardoseli sportive, unde se desfasoara competitii cu diferite grade de dificultate. In timp insa, aspectul suprafetei s-a modificat, datorita uzurii firesti, astfel ca a fost necesar un proces de reconditionare.

Despre Conica Conipur HG
Compania Conica are in portofoliu o gama variata de sisteme, concepute pentru acoperirea oricarei pardoseli sportive. Conipur HG este un sistem elastic in punct. Gradul sau de elasticitate este dat de stratul de grosime al cauciucului prefabricat, precum si al celui de poliuretan de la suprafata sistemului.
Conipur HG protejeaza articulatiile, reducand riscul accidentarilor in timpul jocului.

Etapele reconditionariireconditionarea unei pardoseli sportive
Revenind la suprafata de joc din cadrul complexului sportiv amintit mai sus, iata cateva dintre etapele pe care echipa noastra de montaj le-a parcurs:

1. Slefuirea pardoselii existente – etapa realizata cu ajutorul echipamentelor profesionale si a solutiilor profesionale de curatare

2. Reparatii locale in stratul suport – pe alocuri au aparut rupturi in sapa de ciment; a fost necesara interventia asupra portiunilor afectate, cu mortar de reparatii specific

3. Refacerea sistemului sportiv in zonele afectate cu Conipur HG

4. Aplicarea unui nou strat de poliuretan autonivelant peste intreaga suprafata de joc

5. Aplicarea stratului de uzura (poliuretan colorat)

6. Trasarea marcajelor specifice jocurilor – handbal, baschet, volei, tenis de camp, badminton.

poliuretan_autonivelant

aplicare poliuretan colorat

 

Rezultatul final a fost o noua suprafata de joc, cu aceleasi proprietati specifice sistemului Conica Conipur HG instalat initial.

 

 

De mentionat faptul ca acest sistem este unul recunoscut de Federatiile Internationale de Baschet, Handbal si Badminton.

 

Contacteaza-ne!