Industria HoReCa are nevoie de soluții pentru amenajarea bucătăriilor profesionale, în condițiile în care se solicită un mediu de lucru sigur, igienic și funcțional. 

Pentru desfășurarea cu succes a activităților, bucătăriile profesionale trebuie să îndeplinească cele mai exigente standarde din domeniu. Pentru a te asigura că acestea sunt îndeplinite, fii sigur că alegi materiale de calitate în amenajarea spațiului. O pardoseală profesională, un tapet PVC și un sistem de scurgere profesional, sunt elemente importante care protejează spațiul și ușurează munca. În acest articol vom explora beneficiile și caracteristicile acestor soluții. 

 1. Covor PVC pentru bucătării profesionale

Atunci când vorbim de bucătăriile profesionale, recomandăm utilizarea unui covor PVC. Acest tip de pardoseală vine cu numeroase caracteristici speciale care ușurează munca, previne accidentele și menține o igienă bună. 

Covorul PVC rezistă sub greutatea echipamentelor de bucătărie, iar deformările şi zgârieturile sunt reduse la minim.

Covorul PVC are proprietăți antiderapante. Acest lucru este extrem de important într-un spațiu precum bucătăriile, deoarece lichidele se pot vărsa zilnic, provocând eventuale accidente sau alunecări.

Covorul PVC este durabil. Pardoselile din bucătăriile profesionale ale unui restaurant sau hotel trebuie să fie rezistente la pete și agenți de curățare puternici.

Covorul PVC ajută la menținerea curățeniei. Covorul PVC nu are rosturi, lucru ce înseamnă că suprafața poate fi curățată și dezinfectată mult mai ușor.

Tarkett safetred covor pvc bucatarii profesionale

Iată, mai jos, variantele de Covor PVC pe care vi le recomandăm pentru bucătăriile profesionale:

Safetred Universal – pardoseală antiderapantă de la Tarkett

Safetred Universal este un covor PVC cu o textură ușor rugoasă, gândit special pentru spațiile care prezintă risc de alunecare – spații umede, bucătării, săli de clasă, vestiare.  Suprafața sa ranforsată oferă protecție îndelungată la pete și zgârieturi.

Acest covor PVC are o grosime de 2 mm și reprezintă o pardoseală ideală pentru spațiile cu trafic intens. Clasa de trafic în care este încadrat este 43 industrial.

safetred universal

Granit Safe. T – pardoseală antiderapantă de la Tarkett

Granit Safe.T este o pardoseală durabilă, recomandată pentru spațiile cu trafic intens, pusă la dispoziție de producătorul Tarkett. Este o suprafață confortabilă care reduce riscul de alunecare, chiar și atunci când este umedă. Își păstrează mult timp aspectul datorită tratamentului de suprafață oferit în procesul de fabricație – Safety Clean XP. Acest tratament protejează împotriva petelor și ușurează întreținerea. Colecția vine cu 24 de culori.

granit safe T
2. Tapet PVC pentru bucătării profesionale

Un tapet PVC oferă o barieră eficientă împotriva deteriorărilor cauzate de umiditate, pete sau grăsimi. Acest aspect este crucial în bucătăriile profesionale, unde igiena este prioritară. Tapetul din PVC poate fi curățat rapid și fără efort, asigurând un mediu de lucru sigur.

Datorită durabilității sale, tapetul asigură economie financiară pe termen lung. Investiția inițială într-un tapet de calitate este compensată de costurile reduse de întreținere.

Vă propunem astfel, tapetul Modul de la producătorul ceh, Fatra. Acesta este un tapet PVC eterogen, antibacterian, pretabil amenajării bucătăriilor profesionale. Este disponibil în 7 nuanțe pastelate, uni.

tapet Modul Fatra
3. Set de scurgere din inox pentru bucătării profesionale

Investiția într-un sistem de scurgere fiabil și durabil, capabil să răspundă cerințelor specifice ale bucătăriilor, este absolut esențială. Îți sugerăm să optezi pentru un sistem antimiros, echipat cu un debit de apă adaptat nevoilor spațiilor bucătăriei. Purus, producător Suedez cu renume, vă pune la dispoziție un sistem complet, perfect adaptat acestor cerințe unice. 

rigola scurgere bucatarie profesionala

 – exemplu de sistem complet Purus instalat într-o bucătărie profesională, Hotel Aldi – Gura Humorului

Sistemul din imaginea de mai sus conține:
  • Purus Channel 100 din inox pentru covor PVC, 1 m Lx10 cm lățime, rezistență la acizi, cu ieșire centrală
  • Grătar model Grid L15, clasă trafic L15, L 50cm xl10 cm, din inox
  • Sifon de scurgere cu ieșire laterală
  • Clapetă anti-miros
set rigola scurgere bucatarii profesionale Purus
Alte sisteme de scurgere din inox marca Purus pentru bucătării profesionale

Sigyn 75

Sistem de scurgere cu ieșire laterală orizontală de 75 mm. Sifonul de pardoseală are o înălțime totală de 120 mm și este potrivit pentru instalarea în beton. Scurgerea de pardoseală Sigyn este dotată cu sifon de apă din oțel inoxidabil, inel de prindere și grătar din oțel inoxidabil. De asemenea, vine cu un capac de protecție care  împiedică orice impuritate din timpul instalării să intre în canalizare.

Sygyn 75

Balder 75

Sistem de scurgere cu ieșire verticală de 75 mm. Sifonul de pardoseală este potrivit pentru instalarea în beton. Și modelul Balder 75 este dotat cu sifon de apă din oțel inoxidabil, inel de prindere și grătar din oțel inoxidabil. De asemenea, este prevăzut cu același capac de protecție care  împiedică orice impuritate din timpul instalării să intre în canalizare.

balder 65 purus

Alegerea soluțiilor potrivite pentru amenajarea unei bucătării profesionale este esențială pentru succesul și eficiența afacerilor din domeniul HoReCa. Fie că vorbim de echipamente de ultimă generație sau materiale durabile, fiecare aspect contribuie la crearea unei bucătării care satisface și depășește standardele. O bucătărie profesională bine gândită și echipată, va aduce beneficii pe termen lung precum funcționalitate și economie.