Interesul pentru amenajarea de terenuri minifotbal a crescut exponential in ultimii ani. Jocul de minifotbal dateaza in Romania de prin anii ’70, insa din anul 2007, odata cu infiintarea Federatiei Romane de Minifotbal, acest sport a capatat o insemnatate aparte. Terenurile de minifotbal sunt parte a comunitatii, sunt despre dezvoltare si integrare sociala.
Minifotbalul implica doua echipe a cate 5 jucatori si un portar, iar suprafata de joc recomandata este gazonul sintetic.

terenuri minifotbal

teren de minifotbalGazonul sintetic pentru terenuri minifotbal

Un gazon sintetic pentru amenajarea de terenuri minifotbal reprezinta o solutie excelenta. Pentru terenurile de minifotbal opteaza, de cele mai multe ori, primariile, in demersul lor de a oferi alternative pentru practicarea sporturilor in aer liber. Insa, beneficiari ai acestor proiecte pot fi unitatile de invatamant, cluburi sportive, parcuri municipale, etc., sau persoane fizice.
Datorita costurilor corecte pentru produs si montaj, realizarea unui teren cu gazon sintetic pentru terenuri minifotbal nu presupune un efort financiar considerabil. Iar faptul ca permite practicarea jocului de fotbal tot timpul anului, reprezinta principalul avantaj al suprafetei cu gazon artificial.

Despre suprafata de joc si dimensiunile unui teren minifotbal

Gazonul sintetic pentru minifotbal imita, prin textura si culoare, aspectul ierbii naturale. Avantajul major al gazonului artificial este folosirea indelungata, indiferent de anotimp. In plus, costurile de intretinere, comparativ cu o suprafata naturala, sunt semnificativ reduse, aproape de 0.
De obicei, suprafata de joc standard a unui teren minifotbal este de 40×20 (suprafata construita standard este de 42×22), dar pot exista si terenuri cu dimensiuni atipice. Gazonul sintetic pentru minifotbal va avea o inaltime a firului cuprinsa intre 40-60 mm, varianta folosita si pentru amenajarea terenurilor de fotbal.

dimensiuni teren minifotbal

Un teren de minifotbal poate avea o lungime intre 38-42 m si o latime cuprinsa intre 18-22 m. Una dintre cele mai populare dimensiuni pentru care clientii opteaza, este suprafata de joc de 20 x 40 m.

 

Suprafata din gazon artificial pentru minifotbal ofera o suprafata de joc mai soft, ce nu permite o saritura inalta a mingii. Suprafata necesita atat umputura de nisip, cat si granule de cauciuc. In timpul jocului de minifotbal, jucatorii isi vor putea desfasura activitatea in conditii de siguranta.
De obicei, pentru amenajarea unui teren minifotbal, se foloseste un gazon verde cu marcaje de culoare alb, insa optiunile sunt multiple (ex. rosu si galben, rosu si alb, verde si galben, etc.).

La cerere, terenul minifotbal poate fi dotat cu porti, plase, scaune tribune si alte accesorii sportive.

 

Solicita o oferta pentru gazon sintetic!