Ca în majoritatea proiectelor de construcție de la exterior, condițiile meteo influențează major calitatea lucrărilor. Nu fac excepție nici pardoselile, instalarea lor fiind în strânsă legătură cu temperaturile și condițiile climatice.
În mod evident, sistemele turnate nu pot fi aplicate în condiții de ploaie, ninsoare sau îngheț.

amenajare pistă atletism Stadion Sibiu

CONDIȚII DE INSTALARE A PARDOSELILOR TIP TARTAN

Pentru sistemele turnate tip tartan, nivelul de umiditate nu trebuie să depășească 4% (acest lucru se verifică folosind instrumente speciale de măsurare).
Temperaturile ambientale, cea a substraturilor și a umidității relative determină reacția rășinilor folosite în instalarea sistemelor turnate. La temperaturi joase, materialele folosite pentru sistemul tip tartan vor avea o consistență vâscoasă mai mare, astfel că reacțiile chimice sunt încetinite. Acest fapt presupune folosirea unei cantități mai mari de material. În același timp, proprietățile autonivelante vor fi diminuate.
În cazul temperaturilor crescute, reacțiile chimice sunt accelerate diminuând considerabil, în același timp riscant, timpul de lucru.
Amorsarea și sigilarea pardoselii tip tartan pot avea loc doar în condiții de temperatura constantă pentru a împiedica formarea veziculelor de aer ce pot intra în porii din stratul suport.
În procesul de turnare a suprafeței sintetice, temperatura stratului suport trebuie să fie cu 3 grade peste punctul de rouă stabilit, pentru a preveni formarea condensului la nivelul stratului suport.
Temperatura optimă a materialelor aplicate este situată între 15-25 grade.
În timpul procesului de instalare a sistemului tip tartan, valoarea temperaturii, a punctului de rouă si a umidității vor fi verificate în mai multe rânduri, pentru a asigura condițiile optime.

pardoseli outdoor

marcaje pistă atletism Stadion Sibiu

Echipa Indfloor Group montează sisteme turnate outdoor de peste 18 ani. Proiectele noastre de referință se regăsesc in galeria foto ce poate fi accesată aici.