Un gazon sintetic rămâne prima opțiune pentru amenajarea terenurilor de fotbal sau multisport.
Alegerea unei astfel de pardoseli sportive înseamnă costuri accesibile de achiziție și montaj. De aceea gazonul sintetic este popular în proiectele ce vizează amenajarea bazelor sportive, terenurilor școlare sau altor centre recreative.
Gazonul artificial este durabil și aspectuos pentru mult timp. Cu toate acestea, sunt necesare câteva activități simple de întreținere, cu costuri minimale. În acest fel, aspectul și funcționalitatea gazonului sunt păstrate pe termen lung.

intretinere gazon sintetic

Curățarea regulată: Îndepărtează frunzele, crengile și alte resturi organice de pe suprafața gazonului. Poate fi folosită o mătură, un ventilator electric sau un aspirator fără sac.
Periajul: Folosește o perie cu peri moi pentru a menține aspectul natural, drept, al firelor de gazon. Periajul regulat ajută la evitarea aplatizării firelor.
Evitarea obiectelor ascuțite: Nu lăsa obiecte ascuțite sau grele pe suprafața gazonului. Acestea ar putea deteriora sau perfora materialul sintetic.
Controlul buruienilor: Deși gazonul sintetic nu are nevoie de tuns, este posibil să apară plante nedorite pe marginea sau prin îmbinările gazonului. Îndepărtează-le manual sau folosind un erbicid specific pentru a evita răspândirea lor.
Spălarea periodică: Clătește gazonul cu apă pentru a îndepărta eventualele pete și mizerii. Acest lucru ajută la menținerea culorii și a aspectului inițial.
Tratarea petelor: În cazul în care apar pete, curăță-le imediat cu o soluție de apă și detergent blând. Evită să folosești soluții chimice puternice, deoarece acestea ar putea deteriora gazonul.
Protecția împotriva căldurii excesive: Nu lăsa obiecte metalice sau de plastic pe suprafața gazonului, sub acțiunea directă a razelor soarelui. Acestea ar putea deveni fierbinți și pot deteriora materialul.
Evitarea focurilor deschise: Sunt interzise focurile deschise pe, sau în apropierea gazonului sintetic. Suprafața poate fi deteriorată în mod ireversibil.

terenuri outdoor18
terenuri outdoor5

Întreținerea unui gazon sintetic este mult mai simplă decât a celui natural. Ca în cazul oricărui tip de pardoseală, obiceiurile regulate de curățare și îngrijire sunt esențiale pentru protejarea investiției.
Un gazon sintetic poate acoperi atât terenuri de fotbal/minifotbal, cât și terenuri multisport.

👉 Aici gasești mai multe informații despre gazon sintetic