Alegerea unui tip de pardoseala pentru baie este un pas important in procesul de amenajare. Fie ca este vorba de proiecte rezidentiale sau pentru institutii medicale/de invatamant, exista cateva criterii pe care pardoseala aleasa trebuie sa le indeplineasca.

Rezistenta la umiditate

Spatiile umede au nevoie de o pardoseala impermeabila. Acest aspect este esential. Gresia indeplineste conditia de impermeabilitate, insa intervine problema rosturilor. Canelurile dintre placile ceramice sunt medii propice pentru dezvoltarea bacteriilor, in lipsa unei intretineri eficiente. In plus, din punct de vedere estetic, rosturile isi modifica nuanta sub actiunea umiditatii si a traficului (citeste aici despre diferentele dintre gresie si covor pvc)

Pentru proiecte rezidentiale, gresia reprezinta inca o solutie la indemana, insa la fel de bine poate fi instalata si o pardoseala din vinil. Un covor pvc in rola sau in dale (LVT) se comporta excelent in conditii umede. In plus, lipsa rosturilor permite o curatare usoara. Unitatile medicale, cele de invatamant, chiar si spatiile umede din cadrul spatiilor sanitare ale salilor de sport opteaza pentru acest tip de pardoseala. Exista nenumarate variante de covor pvc fabricat special pentru zone umede. In combinatie cu tapetul pvc, pardoseala din vinil reprezinta solutia optima de amenajare a bailor.

baie cu pvc antiderapant

Aderenta

Pardoseala pentru baie trebuie sa aiba proprietati antiderapante. In acest fel sunt diminuate considerabil riscurile de accidentari. Producatorii de pardoseli pvc pun la dispozitia clientilor variante cu bune caracteristici aderente. Un exemplu de produs de covor pvc antiderpant este Multisafe Aqua de la Tarkett.

tapet pvc baie

Rezistenta la pete

Pardoselile din pvc pot fi intretinute usor, cu ajutorul detergentilor speciali. Intretinerea pardoselilor este un aspect extrem de important, mai ales in unitatile medicale. Faptul ca un covor pvc instalat prin lipire, cu role imbinate prin sudura la cald, prezinta proprietati antibacteriene, reprezinta un mare avantaj. Tocmai din acest motiv pardoselile din vinil sunt un “must have” in proiectele de amenajare a bailor din cadrul spitalelor sau clinicilor medicale.

Important de retinut

Un covor pvc poate fi reconditionat dupa un anumit timp. Stratul de uzura poate fi redat in urma procesului de reconditionare. De asemenea, aspectul pardoselii din pvc ar putea capata un alt aspect, prin alegerea unui poliuretan colorat. (Citeste mai multe despre reconditionare)

Contacteaza-ne!