Reconditionare pardoseli

In conditiile in care timpul este esential pentru multi dintre noi, posibilitatea de a reconditiona pardoselile a devenit un lucru de mare importanta si care se bucura de un real succes pe plan international. Acest serviciu de reconditionare pardoseli devine tot mai apreciat in Romania, iar motivele sunt lesne de inteles, in conditiile in care avantajele sunt numeroase.

 

Tipurile de pardoseli pe care le putem reconditiona:

PARDOSELI TURNATE TIP TARTAN

In cazul pardoselilor sportive turnate, suprafata deteriorata este indepartata cu ajutorul unor utilaje speciale. Procesul final este cel de refacere a stratului de uzura.  Proprietatile pardoselii sunt redate, ba mai mult, noua suprafata va fi mai rezistenta in timp.

 

PARDOSELI DIN COVOR PVC

Reconditionarea unui covor pvc este procesul prin care beneficiarul economiseste timp si bani. Dupa acest proces, covorul pvc isi recapata/schimba aspectul si va beneficia, inca o data, de proprietatile sale antibacteriene, antiderente, etc.

PARDOSELI DIN RASINI SINTETICE

Durabilitatea, rezisteta la trafic, agenti termici sau chimici, sunt proprietati care pot fi redate unei pardoseli din rasini sintetice, prin procesul de reconditionare. Aspectul pardoselii poate redat sau modificat, dupa placul beneficiarului.

RECONDITIONARE PARDOSELI DIN COVOR PVC SI RASINI SINTETICE

Care este procedura de reconditionare pardoseli?

– se curata foarte bine vechea pardoseala (cu detergenti decapanti puternici, precum si cu ajutorul unor aparate profesionale de curatenie), pentru a ne asigura ca se indeparteaza de pe pardoseala orice urme de murdarie
– se lasa sa se usuce foarte bine suprafata proaspat curatata
– se remediaza eventualele defecte locale ale pardoselii vechi
– se aplica straturile de poliuretan peste suprafata veche existenta (2 straturi in cazul poliuretanului transparent, 4 straturi in cazul poliuretanului colorat)


BENEFICIILE PROCESULUI DE RECONDITIONARE

COSTURI SCAZUTE
– (aprox. 20-30% din costul inlocuirii pardoselii vechi – in cazul PU transparent si aprox. 40-50% din costul inlocurii pardoselii vechi- in cazul PU colorat)

ECONOMIE DE TIMP
– daca pentru inlocuirea a 40-50 de mp covor pvc ar fi necesare aproximativ 5-6 zile (desfacerea covorului, refacerea stratului suport de sapa autonivelanta, montarea noului covor), pentru refacerea aceleiasi pardoseli cu poliuretan ar fi necesare doar aproximativ 4-6 ore (indiferent daca vorbim despre PU transparent sau colorat)!!!

REZISTENTA NOII PARDOSELI
– rezistenta va fi mai ridicata chiar decat cea initiala a pardoselii (atat la trafic, cat si la actiunea unor agenti chimici)
– multitudinea de tipuri de pardoseli pe care se poate aplica (covor pvc, linoleum, sape autonivelante, rasini epoxidice, rasini poliuretanice, sisteme turnate, etc.) si de domenii de utilizare (pardoseli din mediul sanitar, pardoseli sportive, pardoseli industriale, pardoseli comerciale, etc.)

ALTE AVANTAJE (in cazul reconditionarii cu poliuretan):

  • se poate aplica sub forma de sistem lucios sau mat, neted sau antiderapant
  • beneficiaza de o gama coloristica diversificata, precum si de posibilitatea de a crea un infinit de modele sau desene
  • intretinerea ulterioara a pardoselii se va face mult mai usor
  • toate sistemele sunt certificate de catre o serie de institute europene de prima mana din domeniu

RECONDITIONAREA DE PARDOSELI TURNATE TIP TARTAN

Pentru pardoseli turnate tip tartan, procesul de reconditionare implica solutionarea problemelor din stratul suport in urma uzurii suprafetei si turnarea unui sistem similar, sau al unui nou sistem. Culorile pot fi modificate, astfel ca suprafata din tartan poate schimba radical aspectul terenurilor sport.


Vezi portofoliul de proiecte/reconditionare pardoseli

ITI RECOMANDAM URMATOARELE ARTICOLE