Procesul de reconditionare a unui covor pvc pentru sali de sport

Orice tip de pardoseala este supusa uzurii. Astfel, dupa un timp, suprafetele au nevoie de interventii pentru remedierea eventualelor probleme aparute si a imbunatatirii aspectului.

Un covor pvc are avantajul reconditionarii, astfel ca suprafata isi poate redobandi aspectul si proprietatile initiale. Mai mult, beneficiarii pot alege un poliuretan colorat, astfel ca, dupa reconditionare, pardoseala pvc va avea o imagine complet diferita.

 

Etapele reconditionarii unui covor pvc – studiu de caz

Procesul de reconditionare covor pvc cuprinde mai multe etape. In fotografiile afisate mai jos este cazul salii de sport ce apartine Scolii nr. 12 din Bucuresti. Echipa Indfloor Group a fost solicitata pentru reconditionarea suprafetei sportive, la mai bine de 10 ani de la instalarea pardoselii pvc. Proiectul de reconditionare s-a desfasurat in luna iunie 2020. Aici, etapele au fost urmatoarele:

  • Interventii asupra portiunilor deteriorate, in special in zonele cordonului de sudura;
  • Curatarea temeinica a suprafetei din pvc cu ajutorul unui decapant profesional;
  • Aplicarea unui nou strat de uzura din poliuretan colorat (in aces caz beneficiarul a ales modificarea culorilor initiale);
  • Trasarea marcajelor specifice jocurilor practicate.

 

Suprafata de joc a redevenit disponibila dupa doar 4 zile. Acesta este unul dintre avantajele majore ale reconditionarii pardoselii pvc: timpul scurt de executie. Evident, acest proces presupune un efort financiar mai mic, comparativ cu optiunea inlaturarii complete a pardoselii. Procesul de reconditionare covor pvc este o optiune des intalnita, tocmai din considerentele mentionate anterior: economia de timp si bani.

Pe langa covorul pvc, mai pot fi reconditionate pardoselile turnate din cauciuc reciclat (vezi aici un exemplu) si pardoselile poliuretanice de interior (citeste aici mai multe).

 

 

Solicita o oferta!